Spelttireseptejä

Huomaathan, että speltti sopii myös herkkävatsaisille, ns. FODMAP-ruokavalioon.

Julkaisemme kotisivuillamme jatkuvasti uusia spelttireseptejä. Vuodenaikaan liittyviä ajankohtaisia reseptejä nostamme esille ajankohtaista-sivulle. Olemme myös julkaisseet spelttikeittokirjan: "Kotoisasti speltistä - Birkkalan tilan reseptejä". Lisätietoja kirjasta ja sen tilaamisesta [täältä].

Spelttijauhoja voit käyttää ruuanlaitossa ja leivonnassa kaikkeen mihin vehnäjauhojakin. Leivottaessa speltin sitko eroaa hieman vehnän sitkosta, eli jos haluat leipoa kokonaan speltistä, sinun kannattaa käyttää reseptiä, jonka toimivuus speltillä on kokeiltu. Birkkalan tilan spelttireseptit on testattu Birkkalan spelttijauhoilla, niitä käyttämällä saat parhaan lopputuloksen.

Spelttitaikina on hyvä jättää hieman löysemmäksi kuin tavallinen vehnätaikina. Spelttileivonnaisten paistolämpötila on hieman alhaisempi kuin vehnällä, vastaavasti paistoajat ovat hivenen pitempiä.

Reseptejä Birkkalan Spelttihelmen käyttöön löytyy mm. ruuat & jälkiruuat -sivuilta. Voit myös käyttää Spelttihelmeä useissa resepteissämme Birkkalan Spelttijyvien tilalla. Muista silloin lyhentää kypsennysaika noin 20 minuutiksi.