Jälkiruoat

Vegaaniset vohvelit täysjyväspeltistä

Valmista aamupalalle rapeat vegaaniset vohvelit täysjyväspeltistä! Tämä maidoton ja kananmunaton vohvelitaikina on helppo ja nopea valmistaa. Taikinasta tulee noin 10 kpl rapeita, täysjyväspelttiin tehtyjä vohveleita. Vegaaninen vohveli maistuu sekä suolaisena että makeana versiona tarjoiltuna. Nauti vegaaniset vohvelit täysjyväspeltistä esim. aamiaiseksi mansikkahillon tai vaikkapa lounassalaatin sekä kaurafraichen kera.

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat SpelttijauhotBirkkalan Isot Spelttihiutaleet

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat SpelttijauhotBirkkalan Isot Spelttihiutaleet

Ainekset

4 dl Barista kaurajuomaa
2 tl omenaviinietikkaa
1 dl öljyä tai maidotonta rasvasulaa

3 dl Birkkalan puolikarkeita spelttijauhoja, täysjyvä
1 dl Birkkalan isoja spelttihiutaleita, täysjyvä
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
(1 tl vaniljasokeria tai ¼ tl vaniljajauhetta)

Paistamiseen: rypsiöljyä

Ohje

Yhdistä kaurajuoma ja omenaviinietikka omassa kulhossa. Jätä tekeytymään. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää öljy tai jäähtynyt rasvasula kaurajuomaseoksen joukkoon. Vispaa kuivat aineet nesteiden sekaan. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.

Kuumenna vohvelirauta ja sivele paistopinnat rypsiöljyllä tai maidottomalla margariinilla. Paista  kuumalla vohveliraudalla vohvelitaikina kauniin kullanruskeiksi, rapeiksi vohveleiksi. (Paistoaika noin 1-2 minuuttia/vohveli). Muista rasvata paistopinnat hyvin (silikoninen pullasuti on tässä hyvä apu) jokaisen paistokerran välissä ettei seuraava vohveli jää kiinni rautaan. Nauti vegaaniset vohvelit täysjyväspeltistä joko suolaisten tai makeiden täytteiden kera, esim. mansikkahillon kera.

Takaisin