Makeat leivonnaiset

Mustikkagalette täysjyväspeltistä

Nyt mustikkaa pöytään! Ranskalainen avopiiras eli galette mustikkatäytteellä! Tämä galette leivotaan täysjyväspelttiin ja on ihanan yksinkertainen valmistaa. Ohje soveltuu myös vegaanille, kun huomioi että pohjaan tuleva rasva on maidoton. Vinkki! Mitä kylmenpänä saat taikinan leipoessa pysymään, sitä rapeampi pohjasta tulee. Tarjoa mustikkagalette täysjyväspeltistä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat Spelttijauhot

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat Spelttijauhot

Ainekset

Pohja:
3 dl Birkkalan Puolikarkeita Spelttijauhoja (täysjyvä)
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
100 g voita/margariinia
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
5 dl mustikoita
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Päälle: tomusokeria

Ohje

Pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi kylmä, kuutioitu rasva joukkoon, jätä murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi kylmä vesi, sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

Ota kylmennyt taikina pois jääkaapista. Paina taikinapallo kahden leivinpaperin väliin ja kauli kylmästä taikinasta pyöreä levy. Irrota päällimmäinen leivinpaperi pois varovasti.

Täyte:
Sekoita ainekset keskenään ja levitä täyte kaulitun pohjan päälle niin että reunoihin jää tilaa. Taittele piirakan reunat ja paista 200 asteessa uunin keskitasossa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Viimeistele piiras tomusokerilla hieman ennen tarjoilua. Tarjoa esim. vaniljajäätelön kanssa.

Takaisin