Puurot & Myslit

Vegaanin joulupuuro Birkkalan spelttihelmistä

Vegaaninen puuro Birkkalan spelttihelmistä. Puurosta riittää noin 3-4 annokseen. Tämä joulupuuro on täysin maidoton, sen täyteläisyys syntyy kaurapohjaisen "ruokakerman" avulla ja sitä voi vielä viimeistellä maidottomalla kasvirasvalla. Vegaanisen spelttihelmipuuron kanssa sopii tarjoilla mausteista tyrnikiisseliä, jonka jouluinen makumaailma on peräisin glögille ominaisista mausteista. Kiisselissä olevat taatelit tasapainottavat tyrnin kirpeyttä, halutessasi voit lisätä myös muita kuivattuja hedelmiä kiisselin joukkoon. Mantelit sekä tuoreet kauden hedelmät, kuten omenat ja persimoni, ovat raikas lisä puuroon ja tuovat samalla mukavasti väriä yhteiseen joulupöytään.

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Spelttihelmet

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Spelttihelmet

Ainekset

Puuro:
8 dl vettä
2 dl Birkkalan spelttihelmiä
2 ½ dl kauraruoka
3/4 tl suolaa
(1 tl vaniljajauhetta)
(nokare maidotonta margariinia tai vegaanista voita)

Mausteinen tyrnikiisseli:
1 ½ dl tyrnitäysmehua (makeuttamaton)
3 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
4 rkl vaahterasiirappia tai tummaa sokeria
1-2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
¼-½ tl neilikkaa
8-10 kpl kivettömiä taateleita

Lisäksi: puuro-annoksen pinnalle omenan tai persimonin siivuja sekä mantelia

Ohje

Mausteinen tyrnikiisselli:
Laimenna tyrnitäysmehu vedellä. Sekoita laimennettu mehu ja perunajauhot kattilassa. Lisää vaahterasiirappi tai sokeri sekä mausteet. Kuumenna seosta koko ajan pohjaa pitkin puuhaarukalla hämmentäen, kunnes kiisseli sakenee ja ensimmäiset kuplat näkyvät. Nosta kattila liedeltä. Saksi/pilko taatelit pieniksi paloiksi ja lisää kiisselin joukkoon. Sekoita mahdollisimman vähän ettei kiisseli sitkisty. Jos kiisseli tuntuu liian paksulle, voit ohentaa sitä tilkalla vettä. Jätä kiisseli matalaan astiaan jäähtymään ja odottamaan puuron valmistumista.

Puuro:
Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon spelttihelmet. Keitä spelttihelmiä hiljalleen kannen alla keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 30 minuuttia. Lisää kauraruoka ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä vielä n. 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja halutessasi vaniljalla. Voit vielä lopuksi lisätä joukkoon nokareen maidotonta margariinia tai vegaanista voita. Tarjoa vegaanin joulupuuro mausteisen tyrnikiisselin kera. Voit viimeistellä puuro-annoksen vielä lisäämällä puuron pinnalle mantelirouhetta ja muutama hedelmä-viipale, esim. omenaa tai persimonia.

Takaisin