Makeat leivonnaiset

Suklaa-maapähkinävoi-browniet

Leivo sihdatuista luomu spelttijahoista herkulliset browniet, joissa suklaa -ja maapähkinävoitaikina muodostavat kauniin marmorikuvion näiden suklaaneliöiden pinnalle! Tämä ohje on versio ruokakirjailija Anna Jonesin brownie-reseptistä hänen mainiossa kirjassaan One Pot, Pan, Planet (2021). Erityistä näissä speltti-pohjaisissa neliöissä on pinnalle ripoteltu sormisuola, joka korostaa ihanasti suklaa-palojen aromeja. Huom. Ohje on maidoton kunhan huomioit että leivonnassa käytetty suklaa ei sisällä maitoa. Nämä näyttävät suklaa-maapähkinävoi-browniet sopivat moneen juhlaan, tarjoile esimerkiksi vappuna tai äitienpäivänä.

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Ydinspelttijauhot

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Ydinspelttijauhot

Ainekset

Suklaa-taikina:
200 g tummaa suklaata (josta 50 g paloiksi taikinan pinnalle)
100 g kookosöljyä
100 g Birkkalan ydinspelttijauhoa
100 g (ruoko)sokeria
2 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Maapähkinävoi-taikina:
75 g (ruoko)sokeria
1 kananmuna
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g maapähkinävoita (sokeroimaton)

Sormisuolaa

Ohje

Suklaa-taikina:

Sulata 150 g tummaa suklaata ja kokoosöljy kattilassa alhaisella lämmöllä. Pilko loput 50 g suklaata noin 1/2 cm paloiksi. Sekoita keskenään ydinspelttijauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita munat ja sokeri keskenään kevyesti vaahdoksi. Lisää muna-sokeriseokseen jauhoseos ja jäähtynyt suklaa-kookosöljy-seos siten että taikina on tasaista.

Maapähkinävoi-taikina:

Vaahdota kevyesti sokeri ja kananmuna. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri, jaa lopuksi maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa noin 20 cm x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Lusikoi vuoalle vuorotellen kumpaakin taikinaa ja lopuksi tee taikinaan veitsellä kuvioita siten että taikinat hieman sekoittuvat. Asettele pinnalle pilkotut suklaapalat ja ripottele lopuksi vielä pinnalle ripaus sormisuolaa.

Paista 180 C:ssa noin 25 - 30 min. Taikina saa jäädä hieman ”tahmeaksi”. Anna jäähtyä ennen pilkkomista. Tämä leivonnainen kestää hyvin myös pakastamista.

Takaisin