Speltti lisukkeena

Spelttijuoma

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Isot Spelttihiutaleet

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Isot Spelttihiutaleet

Ainekset


1 l vettä
n.2,5 dl Birkkalan Isoja Spelttihiutaleita (täysjyvä)
merisuolaa

Lisäksi:
Tiheä siivilä, harsoliinoja/ mehusiivilä/ pähkinämaitopussi/ kestohedelmäpussi, suuri kulho sekä tehosekoitin (tilavuus vähintään 1,5 l)

Ohje

Huuhtele spelttihiutaleita siivilässä ja kippaa huuhdellut spelttihiutaleet laakeaan kulhoon (Huom. joka kestää korkeita lämpötiloja). Kiehauta vesi. Anna veden hetken jäähtyä (noin 70 asteiseksi) ja kaada hiutaleiden sekaan. Seisota hiutaleita vedessä vähintään 30 minuuttia (tai kunnes vesi on jäähtynyt riittävästi). Kaada osa jäähtyneestä vedestä toiseen kulhoon odottamaan (jätä vettä sen verran että spelttihiutaleet peittyvät). Lisää loput vedestä sekä spelttihiutaleet tehosekoittimeen, mausta halutessasi suolalla. Sekoita aluksi pienemmällä kierrosnopeudella. Kun hiutaleet murskautuneet veden sekaan paremmin, lisää loput jäähtyneestä vedestä ja anna pyöriä vielä 1-2 minuuttia pienissä sykleissä kerrallaan täysin tehoin.


Siivilöi (käytä tässä harsoliinaa/mehusiivilää/pähkinämaitopussia/kestohedelmäpussia) spelttijuoma suureen kulhoon. Siivilöinti kannatta toistaa, jotta saa mahdollisimman siistin lopputuloksen. Kaada valmis spelttijuoma lasipurkkiin ja nauti jääkaappikylmänä. Spelttijuoma sopii myös hyvin smoothien sekaan ja sen voi maustaa esim. hunajalla. Muista sekoittaa jos juoma seissyt pitkään jääkaapissa.

Takaisin