Leivät

Speltti-sienirulla

Syksyinen spelttileipä

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Ydinspelttijauhot

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Ydinspelttijauhot

Ainekset

Taikina:
3 dl vettä
2 pss kuivahiivaa
n. 1½ tl suolaa
reilu ½ dl öljyä
5 dl Birkkalan Puolikarkeita Spelttijauhoja, täysjyvä
n. 3 dl Birkkalan Ydinspelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)

Täyte:
300 g tuoreita herkkusieniä (tai kanttarelleja)
1 sipuli
½ dl Birkkalan Puolikarkeita Spelttijauhoja, täysjyvä
n 2 dl kermaa/maitoa
suolaa, valkopippuria
persiljaa runsaasti

Ohje

Aloita rullan tekeminen sienimuhennoksesta.(Kanttarelleistä voi haihduttaa nestettä kuumalla pannulla ennen rasvan lisäämistä). Pilko sienet ja paista kevyesti voi-öljyseoksessa. Lisää pilkottu sipuli ja jatka hauduttamista. Ripottele spelttijauhot joukkoon. Sekoita hetki ja lisää kerma/maito joukkoon. Muhennos saa kiehua kypsäksi, lisää persiljasilppu ja mausta muhennos. Anna muhennoksen jäähtyä.

Sekoita lämpimään veteen suola ja jauhot joihin hiiva on sekoitettu. Alustuksen loppuvaiheessa lisää öljy. Taikinaa ei tarvitse vaivata kovin paljoa. Kohota taikina. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi ja levitä sen päälle ohut kerros sienimuhennosta. Kääri rullalle kuten kääretorttu. Nosta rulla pellille ja käännä se ´rinkulaksi´. Kohota jälleen. Voitele kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia uunin keskiosaa hieman alemmalla tasolla.
Vihje: tämän spelttirullan voi täyttää muillakin täytteillä kuin sienimuhennoksella esim. persiljapestolla (laita pestoa vain ohut kerros) ja fetajuustolla. Tai perinteisillä pizzatäytteillä.

Takaisin