Leivät, Pääruoat

Speltti hot dog - sämpylät 12 kpl (maidoton)

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat Spelttijauhot

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat Spelttijauhot

Ainekset


3 dl kaurajuomaa
5 dl Birkkalan Ydinspelttijauhoa (Huom. Tuote saatavilla K-ryhmän sekä Halpa Hallin valikoimista)
3 dl Birkkalan Puolikarkeita Spelttijauhoja (täysjyvä)
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 kananmuna
n. 1/2-3/4 dl öljyä

Lisäksi:
n. 2 dl Birkkalan Ydinspelttijauhoa
Birkkalan Puolikarkeita Spelttijauhoja

Ohje

Lämmitä kaurajuoma 42-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon lämmitetty kaurajuoma. Lisää kananmuna ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa taikinaa sen verran että irtoaa käsistä. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa (vesihauteessa) liinan alla noin 30-60 minuuttia.

Lisää kohonneeseen taikinaan desin verran spelttijauhoja ja vaivaa hetken kulhossa. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muotoile taikinasta pitkula (tässä vaiheessa voi vaatia vielä toisen desin jauhoja taikinan työstöön- jauhoja sen verran että irtoaa pöydästä ja on helppo työstää).
Jaa pitkula 12 osaan ja painele taikinapalat soikeiksi lätyiksi (puolikarkeilla) jauhotetulla alustalla. Taita soikion pidemmät sivut päällekkäin, aivan kuin rullaksi. Nipistele päätysaumat kiinni ja asettele sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille saumapuoli alaspäin. Anna kohota leivinliinan alla vielä noin 30 minuuttia. Paista spelttisämpylöitä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Halkaise jäähtyneet sämpylät ja täytä nakilla sekä esim. ketsupilla, sinapilla ja kurkkusalaatilla.

Takaisin