Leivät

Ravitseva speltti-siemenrouhenäkkäri

Ravitseva speltti-siemenrouhenäkkäri täynnä kuitua ja hyviä rasvoja! Leivo terveellinen näkkileipä kotimaisia raaka-aineita hyödyntäen: Birkkalan luomu täysjyvä-spelttihiutaleiden lisäksi ota käyttöön siemenrouheet, joissa kotimaista pellavaa ja hamppua. Tämä näkkäri on hiivaton ja kuivattuaan todella rapea sekä maistuva. Tarjoile ravitseva speltti-siemenrouhenäkkäri sellaisenaan tai esimerkiksi (vegaanisen) peston kera. Vinkki! Murenna näkkäri pieniksi paloiksi salaattiin tai keittoon, tällöin saat leivästä erittäin kuitupitoiset krutongit. Speltti-siemenrouhenäkkäri on maukas sekä ravitseva aamupala, välipala tai iltapala. Kuvassa näkkäri on tarjolla äitienpäivä-kattauksessa.

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Isot Spelttihiutaleet

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Isot Spelttihiutaleet

Ainekset

1½ dl Birkkalan isoja spelttihiutaleita, täysjyvä
1 dl perunajauhoja
½ dl pellavansiemenrouhetta
½ dl muuta siemenrouhetta (esim. Hamppufarmin) tai tms. siemeniä
3/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl öljyä
1 tl siirappia
2 dl kiehuvaa vettä

Ohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy, siirappi sekä kiehuva vesi.

Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä n. 15 minuuttia.

Paina taikina kahden leivinpaperin väliin, taputtele käsin tai kauli litteäksi, tasaiseksi levyksi. Irrota varovasti päällimmäinen leivinpaperi pois. Nosta taikinalevy leivinpaperin reunoista pidellen pellin päälle. Halutessasi voit jakaa näkkärin valmiiksi paloiksi terävällä veitsellä kevyesti painaen.

Paista speltti-siemenrouhenäkkäriä uunin keskitasolla 150 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kypsynyt myös keskeltä. Tarkkaile näkkärin pintaa paiston ajan, älä päästä palamaan reunoista. Sammuta uuni ja jätä näkkäri vielä jälkilämmölle n. 5-10 minuutiksi. Nosta uunista vielä ritilälle jäähtymään. Ravitseva speltti-siemenrouhenäkkäri on valmis nautittavaksi kun se on saanut jäähtyä kunnolla ja on koostumukseltaan rapea. Nauti esim. peston kera tai sellaisenaan salaatin lisänä.

Takaisin