Makeat leivonnaiset

Pikaiset spelttimunkit

Näitä munkkeja on hauska tarjota vappuna ja vaikka lastenjuhlissa. Taikina on nopea tehdä ja munkit voi kypsentää jo hetken odotuksen jälkeen. Munkit ovat parhaimmillaan heti paistamisen jälkeen.

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat Spelttijauhot

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat Spelttijauhot

Ainekset

2 1/2 dl Birkkalan Puolikarkeita Spelttijauhoja, täysjyvä
2 dl Birkkalan Ydinspelttijauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
1/2 -1 rkl kardemummaa
3 dl kermamaitoa tai maitoa
2 kananmunaa
n. 1/2-1 l munkin paistorasvaa, esim. rypsiöljyä

Ohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kermamaito sekä kananmunat. Sekoita taikina nopeasti. Turvota taikinaa n. 15 min. Kuumenna munkin paistorasva. Pudota kahden ruokalusikan avulla pieniä taikinanokareita kuumaan rasvaan ja keitä munkit kypsiksi. Varo kuumentamasta rasvaa liikaa. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla pois paistorasvasta ja laita talouspyyhkeellä vuorattuun kulhoon, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Pyörittele lämpimät munkit sokerissa tai kaneli-sokeriseoksessa.

Vihje: Öljyssä kypsennettäessä on hyvä käyttää suurta pataa. Munkin paistorasva on sopivan kuuma kun pieni leipäpala ruskistuu siinä noin minuutissa. Jos paistorasva savuaa, se on liian kuumaa ja voi syttyä tuleen. Padan kansi on hyvä pitää käden ulottuvilla, sillä kannella voit tarvittaessa nopeasti tukahduttaa tulen.

Takaisin