Speltti lisukkeena

Kotitekoiset spelttinachot Birkkalan tapaan

Valmista itse rapeat nachot speltistä! Voit käyttää tässä ohjeessa pelkästään täysjyväjauhoja eli Birkkalan Puolikarkeita Spelttijauhoja, jolloin lisäät kuitua herkutteluhetkiin. Jos käytössä on Birkkalan Ydinspelttijauhot, huomioithan että tällöin nacho- taikinaan on lisättävä enemmän jauhoja. Uppopaistamiseen kannattaa varata vähintään noin reilu 0,5 litraa öljyä, lopullinen oikea määrä riippuu kattilan koosta. Herkuttele itse valmistetuilla spelttinachoilla hyvän seuran kera.

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat Spelttijauhot

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat Spelttijauhot

Ainekset

Nachotaikina:
1 rkl rypsiöljyä (varaa tarpeeksi öljyä myös uppopaistamiseen)
1 tl kurkumaa
2,5 dl Birkkalan Puolikarkeita Spelttijauhoja, täysjyvä (tai n. 3,5 dl Birkkalan Ydinspelttijauhoja)
2,5 dl maissijauhoja (n. + 1 dl jos käytössä Ydinspelttijauhot)
1 tl suolaa
2 dl lämmintä vettä

Mausteseos:
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan

Ohje

Kuumenna rypsiöljyä ruokalusikallinen teflonpannulla. Lisää 1tl kurkumaa sekoittele öljyn kanssa n.30 sekuntia. Mittaa omaan kulhoon jauhot sekä suola ja sekoita. Lisää kurkuma-öljyseos ja lopuksi lämmin vesi ja tee taikina. (Lämmintä vettä 2dl tai sen verran että saat tehtyä sopivan kiinteän taikinan).

Kauli taikina ohueksi levyksi. Ennen kaulintaa on hyvä lisätä hieman öljyä. Käytä muottina astiaa (n.10 – 14 senttiä halkaisijaltaan) ja leikkaa taikinasta ympyrän muotoisia osia. Leikkaa yksi ympyrä neljään osaan, jolloin saat sopivia paloja uppopaistamista varten. Jos taikina on alustaan tarrautuvaa sorttia, kannattaa nachon irroituksessa käyttää ohutta lastaa tai veistä.

Uppopaista spelttinachot n. 8 minuuttia öljyssä, huom. varo päästämästä öljyä liian kuumaksi etteivät nachot ruskistu liikaa. Uppopaiston jälkeen nosta spelttinachot paperin päälle ja mausta maustesoksella.

Takaisin