Salaatit

Kesäinen salaattisushi speltistä

Sushi nyt salaattina! Juhlista kansainvälistä sushipäivää (18.6.) kotimaisin raaka-ainein! Spelttihelmet soveltuvat käytettäväksi sushiriisin tapaan.

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Spelttihelmet

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Spelttihelmet

Ainekset

Spelttisushi:
1,75 dl Birkkalan Spelttihelmiä
2,5 dl vettä
4 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa

Salaattiainekset:
2 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
n. 200 g varhaiskaalia tai muuta kaalia
yksi (n. 200-300 g) kesäporkkananippu tai 2-3 porkkanaa
1 pss (200 g) pakasteherneitä, myös tuoreet käy
yksi (n. 200-300 g) kurkku
100 g graavikalaa (esim. lohta, siikaa) tai 1 pkt tofua

Koristeeksi:
gari-inkivääriä
wasabia
ruoho- tai kevätsipulia

Ohje

Spelttisushi:
Kiehauta riisiviinietikka, sokeri ja suola kattilassa. Huuhtele spelttihelmet kylmällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta. Anna spelttihelmien seistä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Laita spelttihelmet kylmään keitinveteen ja keitä niitä hiljalleen kannen alla n.15-20 minuuttia. Älä sekoittele. Tämän jälkeen ota kattila liedeltä ja anna helmien levätä kannen alla n.15 minuuttia. Kaada helmet laakeaan astiaan ja anna jäähtyä. Lisää riisiviiniseos jäähtyneiden helmien joukkoon.


Salaatti:
Huuhtele kaali, porkkanat ja kurkku. Pilko porkkanat ja leikkaa varhaiskaalista ohuita suikaleita. Lisää pilkotut porkkanat sekä kaalisuikaleet pannulle, kuumenna niitä öljy-soijakastike-seoksessa. Kääntele kasviksia hetken aikaa (n.10 minuuttia) kuumalla pannulla että kaali pääsisi painumaan kasaan ja hiukan pehmenemään. Kaada pakasteherneet suoraan pannulle ja kuumenna niitä sen verran että sulavat (jos tuoreherneitä, voi lisätä ilman kuumennusta). Kääntele vielä hetken että kaikki sekoittuu tasaisesti. Poista pannu liedeltä, anna jäähtyä. Suikaloi kurkku pitkittäissuuntaisesti kuorimaveitsellä, lisää se spelttisushin joukkoon. Sekoita joukkoon hieman jäähtyneet kasvikset. Laita lopuksi graavikala tai tofu salaattiin. Koristele mieluisaksi.

Takaisin