Salaatit

Keisarin salaatti Birkkalan tapaan

Klassikko-salaatti Birkkalan spelttijyvillä! Birkkalan kokonaiset luomu spelttijyvät tuovat Keisarin salaattiin pähkinäistä makua ja terveellistä täysjyvää. Tarvitset salaattiin noin reilu 1 dl verran kypsentämättömiä spelttijyviä, jotka kannattaa liottaa vedessä yön yli ennen keittämistä. Liotettujen ja huuhdeltujen spelttijyvien keittoaika noin vajaat 40-50 minuuttia ja keitinvettä tarvitsen noin 2-3 desilitran verran. Tämä perinteinen salaatti sopii niin kesäiseen juhlapöytään kuin tavalliseen arkeenkin. Keisarin salaatti Birkkalan tapaan on maistuva kevyt lounas tai juhlava lisuke pääruoalle.

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Kokonaiset Spelttijyvät

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Kokonaiset Spelttijyvät

Ainekset

erilaisia salaattilaatuja, esim. rapeaa jäävuorisalaattia, kiinankaalia ja lollo rossoa
n. 1-2 dl esim. Polar-juustoa lastuina tai pieninä kuutioina
n. 2 dl pieniä leipäkuutioita
n. 2 dl keitettyjä Birkkalan kokonaisia spelttijyviä
valkosipulinkynsi
öljyä ja voita

Kastike:
½ dl majoneesia
½ dl kermaviiliä
½-1 tl currya
½ tl sokeria tai hunajaa

Ohje

Kuumenna tilkka öljy-voiseosta ja lisää murskattu valkosipulinkynsi. Sekoita joukkoon leipäkuutiot ja kypsät spelttijyvät. Paahda kevyesti ja nosta leipäkuutiot ja jyvät talouspaperin päälle jäähtymään, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

Revi tai pilko salaatit laakealle vadin pohjalle pediksi. Levitä salaatin päälle leipäkuutiot, jyvät ja juustolastut. Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään. Valuta kastiketta kauniisti salaatin päälle.

Vihje: Juustolastujen teko käy helposti perunankuorimaveitsellä.

Takaisin