Puurot & Myslit

Hunajaiset speltti-myslipatukat

Välipalaksi hunajaiset speltti-myslipatukat, joihin kätkeytyy täysjyvän lisäksi hyviä rasvoja mm. siemenrouheen ja rypsiöljyn muodossa sekä proteiinipitoista mantelijauhoa. Ohjeesta tulee 16 kpl myslipatukoita. Kuvan patukat on koristeltu valkosuklaa-sulalla, johon lisätty hieman mustikkajauhetta ja päälle ripoteltu vielä lopuksi pähkinä-ja marjarouhetta. Kyseinen kuorrute ei ole välttämätön, sillä patukat maistuvat hyvin sellaisenaan. Ota hunajaiset spelttimyslipatukat mukaan vaikka retkievääksi ja nauti hyvän seuran kera.

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Marjamysli - Puolukka-Mustikka

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Marjamysli - Puolukka-Mustikka

Ainekset

5 dl Birkkalan marjamysliä
1 dl mantelijauhoja
3 rkl siemenrouhetta, esim. pellava tai sekoitus erilaisia
ripaus merisuolaa
3 rkl rypsiöljyä tai rasvasulaa

1 dl vettä
3 rkl hunajaa

Ohje

Sekoita kuivat aineet keskenään omassa kulhossa. Sekoita öljy kuiva-aineisiin.

Mittaa vesi ja hunaja pieneen kattilaan ja anna kiehahtaa kunnolla (niin että pintaan tulee kunnon kuohu/vaahto, mutta älä anna kuohua yli kattilan).

Sekoita kuuma, kuohunut nesteseos kuiva-aineisiin ja voit antaa hetken turvota (ei välttämätön). Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 x 30 cm) ja painele, tiiviiksi tasaiseksi ohueksi levyksi. Tarvittaessa käytä apuna toista leivinpaperia, jonka painat käsin massan päälle ja lastalla saat tasoitettua pinnan. Paina terävällä veitsellä patukoiden rajat, jakaen levy 16 osaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuutin ajan. Anna patukoiden jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.

Takaisin