Pääruoat

Hiivaton ja maidoton spelttipitsa

Pellillinen hiivatonta ja maidotonta spelttipitsaa. Tämä pizzapohja-ohje on ollut koko perheen suosikki jo vuosien ajan. Pohja on helppo ja nopea valmistaa, sillä taikina leivotaan ilman hiivaa ja ei siksi vaadi kohotusaikaa. Pitsan täytteet voi valita mielensä mukaan. Tämän spelttipitsan pohjan valmistaminen onnistuu myös vain pelkästään ydinspelttijauholla. Jos taas vastaavasti sinulla on käytössä ainoastaan Birkkalan täysjyväjauhoa eli puolikarkeata spelttijauhoa, niin laita sitä hiukan vähemmän kuin ohjeen kokonaisjauhomäärä vaatii. Vinkki: Vietä pizzaperjantai tarjoilemalla hiivatonta ja maidotonta spelttipitsaa koko perheelle.

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat SpelttijauhotBirkkalan Ydinspelttijauhot

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat SpelttijauhotBirkkalan Ydinspelttijauhot

Ainekset

Pohja:
1½ dl vettä
n. 2½ dl Birkkalan puolikarkeita spelttijauhoja, täysjyvä
n. 2½ dl Birkkalan ydinspelttijauhoja
½ tl suolaa
½-1 dl öljyä

Birkkalan suosikkitomaattikastike:
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1 sipuli
1 porkkana
1 rkl kasvisöljyä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 valkosipulin kynsi
½-1 dl pieneksi pilkottua persiljaa
½ tl suolaa, ripaus valkopippuria
1-2 tl hunajaa
(valko-tai punaviiniä)

Ohje

Sekoita veteen suola. Lisää spelttijauhot kevyesti alustaen. Alustuksen loppuvaiheessa lisää öljy. Taputtele tai kauli taikina pitsapohjaksi pellille. Levitä pitsapohjan päälle esimerkiksi Birkkalan suosikkitomaattikastiketta ja sen päälle haluamasi täytteet. Paista pitsaa uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Kastikkeen ohje:
Pilko sipuli pieneksi. Raasta porkkana. Kuullota sipulia ja porkkanaraastetta hiukan öljyssä. Lisää seokseen tomaattimurska, suola, valkopippuri ja oregano. Hauduta kastiketta n. 30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes se hiukan sakenee. Mausta kastike hunaja-tilkalla, muserretulla valkosipulin kynnellä ja tuoreella persiljasilpulla.

Takaisin