Leivät

Flatbread Birkkalan tapaan

Flatbread eli lättyleipä Birkkalan luomu spelttijauhoista! Ohjeesta tulee 4 kpl litteitä leipiä. Taikina on hiivaton, kananmunaton sekä maidoton, joten leipä soveltuu vegaanin ruokavalioon. Flatbread Birkkalan tapaan valmistuu kätevästi kuivalla, kuumalla (parila)pannulla. Nämä leivät sopivat tarjottavaksi kesän ruokailuhetkiin, jolloin grilli käy kuumana ja saatavilla on runsaasti tuoreita kotimaisia kasviksia lisukkeeksi. Kokeile tarjoilla speltti-flatbread grillatun varhaiskaalin (tai esim. kuvassa paistettuna sekä salaattina), tuoreiden tomaattien, paistetun kesäkurpitsan sekä viherpeston kanssa. Ja näin sinulla on kevyt ja raikas lounas kesään!

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat SpelttijauhotBirkkalan Ydinspelttijauhot

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat SpelttijauhotBirkkalan Ydinspelttijauhot

Ainekset

2 dl Birkkalan puolikarkeita spelttijauhoja, täysjyvä
1½ dl Birkkalan ydinspelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
n. 1½ dl vettä
1 rkl öljyä

Päälle: esim. viherpestoa, hummusta tai muuta levitettä, grillattuja kasviksia ja salaattia

Viherpesto (vegaaninen):

1 dl cashewpähkinöitä
1/2 dl kylmäpuristettua öljyä (esim. Hamppufarmin)
1/2 dl ravintohiivahiutaleita
pieni nippu tuoretta basilikaa
(1 rkl maapähkinävoita) huom. ei pakollinen-antaa tahmeamman koostumuksen sekä lisää makua!
1 tl valkosipulijauhetta tai 1-2 kuorittua valkosipulinkynttä
kokonaisen limen tai puolikkaan sitruunan mehu
muutama myllynkierros merisuolaa

Ohje

Sekoita kuiva aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 4 osaan ja taputtele käsin tai kauli käyttäen jauhoja apuna litteiksi noin puolen sentin paksuisiksi leiviksi. Paista kuumalla kuivalla (parila/valurauta)pannulla yksitellen molemmin puolin, kunnes pintaan ilmestyy ruskeita pilkkuja (paistoaika n. 3-5 minuuttia/puoli). Tarjoile speltti-flatbread grillattujen kasvisten, salaatin ja haluamasi levitteen kera. Kokeile tarjoiluun vegaanista viherpestoa (ohje vieressä), joka käy moneen muuhunkin käyttöön kuin flatbreadin levitteenä.

Viherpesto:
Soseuta ainekset keskenään esim. sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Laita jääkaappiin kannelliseen astiaan odottamaan tarjoilua. Vinkki! Viherpestoon voi lisätä esim. herneitä (n. 200 g), jolloin siitä riittää myöhempään käyttöön esim. salaatteihin tai siitä voi valmistaa raikkaan kesäisen aterian Birkkalan spelttipastan kanssa.

Takaisin