Leivät

Elävän ravinnon leipä

Elävän ravinnon leivän ideana on, että leipää ei paisteta lainkaan vaan se kuivatetaan alle 40-50 asteen lämpötilassa. Leipä tehdään hieman idätetyistä Birkkalan kokonaisista spelttijyvistä. Tälläisessä leivässä kerrotaan säilyvän kaikki viljan vitamiinit ja hivenaineet parhaiten. Leipä on todella herkullista ja maukas välipala tai retkieväs.

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Kokonaiset Spelttijyvät

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Kokonaiset Spelttijyvät

Ainekset

2 dl Birkkalan Kokonaisia Spelttijyviä
1 banaani
1 omena
n. 1 dl lähdevettä

Ohje

Huuhtele spelttijyvät. Laita jyvät kulhoon likoamaan runsaaseen, haaleaan veteen n. 12 tunniksi huoneenlämpöön. Kaada ylimääräinen vesi pois turvonneista jyvistä ja huuhdo jyvät (voit vielä kasvattaa pienen idun jyviin jos haluat). Laita jyvät tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja lisää joukkoon n. 1dl lähdevettä. Jauha seosta. Lisää joukkoon pilkottu banaani ja omena. Jatka jauhamista kunnes seos on tasaista massaa.

Kaada ”taikina” leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tässä vaiheessa voi leivän ruuduttaa kevyesti taikinapyörällä. Laita leipä kuivumaan uuniin, jonka lämpötila on korkeintaan 50 astetta. Jätä uunin luukku hiukan auki, jotta kosteus pääsee uunista pois. Voit hieman kuivatuksen loppuvaiheessa käännellä leipäruutusia, jotta ne kuivuvat tasaisesti. Leivän kuivaus rapeaksi kestää yleensä vähintään 6 tuntia.

Takaisin