Pääruoat

Dumpling-taikina speltistä

Höyrytetyt, aasialaisesta keittiöstä tutut taikinanyytit eli dumplings nyt speltistä. Dumpling-taikinasta tulee noin 30-40 kpl dumpligseja. Nämä taikinanyytit vaativat pientä sorminäppäryyttä, mutta on mukavaa puuhaa yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Täytä dumplingit kasvis- tai lihatäytteellä ja nauti hyvän dippikastikkeen kera.

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Ydinspelttijauhot

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Ydinspelttijauhot

Ainekset

6 dl Birkkalan Ydinspelttijauhoja
1/2 tl suolaa
n. 2 dl kylmää vettä

Ohje

Mittaa spelttijauhot ja suola kulhoon. Sekoita joukkoon vettä pienissä erissä kerrallaan  (n. 1/4-1/2 dl), kunnes taikina pysyy koossa. Vaivaa hetki ja kääri kelmuun. Laita taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Vaivaa jääkaappikylmää taikinaa hetken (kevyesti jauhotetulla)* pöydällä ja muotoile taikinasta pötkö. Jaa pötkö noin 30-40 palaan. Pyöritä palat palloksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kelmulla. Kauli yksi pallo kerrallaan (kevyesti jauhotetulla)* alustalla ohueksi pyöreäksi pohjaksi. Lisää jokaiselle pohjalle n. vajaa 1 rkl täytettä ja taittele haluamasi muotoisiksi dumplingeiksi. Nosta dumplingit jauhotetulle leivinpaperille ja peitä kelmulla.  

Keitä/höyrytä kattilassa dumplingit (pienissä erissä, n. 6-8 kpl kerrallaan) kypsiksi noin 7-10 minuuttia. Muista öljytä höyrytyskattilan ritiläosa jokaisen dumplings-erän välissä, jotta eivät tartu pohjaan kiinni.

Valmiit dumplingit kannattaa pitää  lämpimässä (esim. toisessa höyrytyskattilassa, liesi asteikolla 1) sen ajan kunnes kaikki on höyrytetty. Tarjoile valmiit dumplingit hyvän dippikastikkeen kera.

*jauhot eivät välttämättömiä, jos taikina on riittävän napakka


Takaisin