Leivät

Batbout-leivät Birkkalan speltistä

Ihanat marokkolaiset, pienet batbout-leivät Birkkalan speltistä! Ohjeesta tulee noin 12-15 kpl batbout-leipäsiä. Nämä ns. pita-leivät ovat tuttu näky meze-lautasella tai niitä voi nauttia myös sellaisenaan tsatsikin kera. Perinteiset batbout-leivät sisältävät mannajauhoja, ja tässä versiossa jauhot ovat täysjyvää. Batbout-leivät valmistuvat näppärästi kuivalla, kuumalla pannulla paistaen. Paistojen välissä kannattaa aina poistaa mahdolliset leivästä varisseet mannajauhot pois, etteivät pala pohjaan pannulla. Nämä ohutleipäset ovat erinomainen tarjottava illanistujaisissa! Nauti yhdessä ystävä-joukon kera!

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat SpelttijauhotBirkkalan Mannaspelttijauhot

Tarvitset nämä Birkkalan tuotteet:

Birkkalan Puolikarkeat SpelttijauhotBirkkalan Mannaspelttijauhot

Ainekset

4 dl Birkkalan puolikarkeita spelttijauhoja, täysjyvä
1½ dl Birkkalan mannaspelttijauhoja, täysjyvä
1 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
2½ dl vettä
1 rkl (oliivi)öljyä

Lisäksi: Birkkalan mannaspelttijauhoja pinnalle

Ohje

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää noin 42 asteiseksi lämmitetty vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa noin 10 minuutin ajan, tai kunnes taikina alkaa olla tasainen. Taikina saa olla melko pehmeää, mutta ei tahmea. Toisin sanoen taikinan on oltava käsiteltävissä, tarvittaessa lisää aavistuksen jauhoja.

Kauli hieman jauhotetulla alustalla noin parin sentin paksuiseksi levyksi. Paina lasilla (halk. 8 cm) pyöreitä leipäsiä. Ripottele lautaselle mannaspelttijauhoja ja kääntele leipiä jauhoissa. Asettele leivät leivinpaperin päälle. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa n. 15 minuuttia. Paista leivät kuivalla kuumalla (valurauta)pannulla molemmin puolin kypsiksi.

Takaisin