Vuoden 2006 Tähtituote finalisti

tahtituote_finalisti2006.gifBirkkalan Spelttihelmet pääsivät finaaliin elintarviketeollisuusliiton järjestämässä Tähtituote 2006 -kilpailussa. Kilpailun palkintojenjakotilaisuus oli Elintarvikepäivien yhteydessä 9.5. Helsingin Messukeskuksessa.

» Tasavallan presidentti Tarja Halosen puhe Vuoden Tähtituote 2006 –tilaisuudessa Helsingissä 9.5.2006

Tähtituote-kilpailun valintaraadin puheenjohtaja toimi Maku-lehden päätoimittaja Marita Joutjärvi. Valintaraadiin kuuluivat myös johtaja Minna Ahola, Espoon ruokapalvelukeskus; toimitusjohtaja Heikki Juutinen, Elintarviketeollisuusliitto ry, puheenjohtaja Paula Lavikainen, Elintarvikeylioppilaiden yhdistys Lipidi ry; toimialajohtaja Veli-Matti Liimatainen, HOK-Elanto; ravitsemusterapeutti Hanna Partanen, Nutrifilia; toiminnanjohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski, Marttaliitto; johtaja Eeva-Liisa Ryhänen, MTT Biotekniikka- ja elintarviketutkimus; toimitusjohtaja Sinikka Virkkunen, Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL sekä ruokatuotannon lehtori, keittiömestari Aki Wahlman.

Raadin ensisijaisena valintaperusteena oli tuotteen uutuus- ja innovaatioarvo. Lisäksi raati arvioi hintatasoa kilpaileviin tuotteisiin nähden, markkinointia ja kaupallistamismahdollisuuksia. Raati myös testasi kaikki tuotteet aistinvaraisesti eli tutustui tuotteiden makuun, tuotteen ja pakkauksen ulkoasuun, rakenteeseen ja käytettävyyteen.

Raati perusteli Birkkalan Spelttihelmien pääsyä finaaliin mm:

  • Erinomainen historia ja tarina taustalla.
  • Spelttihelmi on helmi.
  • Löytänyt käyttäjänsä.
  • Kotimaisuus myönteistä.
  • Maukas.
  • Hyvärakenteinen.

tahtifinaali-2006.jpg

Birkkalan tilan emäntä Pirkko Larmo Tähtituote 2006 -palkintojenjakotilaisuudessa.
Lisätietoja kilpailusta löytyy Elintarviketeollisuusliiton kotisivuilta.

Birkkalan Spelttihelmet

Birkkalan Spelttihelmet ovat kevyesti hiottuja kokonaisia speltinjyviä. Näin jyvästä on saatu nopeammin kypsyvä herkullinen riisin tapaan käytettävä helmi. Birkkalan Spelttihelmeä voi käyttää esimerkiksi risottoihin, wokkipatoihin ja puurohin.

» Kevyen hionnan ansioista Spelttihelmet kypsyvät nopeammin kuin kokonainen jyvä, noin 20 minuutissa riisin tapaan.

» Jyvien käsittely on hyvin hellävarainen, joten hionnasta huolimatta suurin osa jyvän kuoriosan kuidusta ja kivennäisistä jää valmiiseen Spelttihelmeen. Birkkalan Spelttihelmen kuitupitoisuus on noin 7 g/100g.

spelttihelmet.jpg

Kokeile Birkkalan Spelttihelmistä:


Paljon lisää ohjeita spelttireseptejä-sivuilla! Voit käyttää Spelttihelmeä useissa ruokaresepteissämme Birkkalan Spelttijyvien tilalla. Muista silloin lyhentää kypsennysaika noin 20 minuutiksi.

helmijuurespata.jpg
herkullinen spelttihelmijuurespata


Finnish spelt from Birkkala Farm

Simo Larmo
Korvisillantie 2
25410 Suomusjärvi
Finland
Tel. +358-(0)50 339 7342
Please feel free to contact us!
simo.larmo@birkkala.fi

Riina-Sikke-Fiia.jpg

ruokaa-omasta-maasta.jpg

Good food from Finland

luomutuote.jpg

Produced organically

21-04-2015_16:36_532.jpg

Ground in a stone mill